informatie

NEWBORN

In 2011 ben ik moeder geworden van een prachtig zoontje en werd overvallen door het intense gevoel van liefde. Een groot wonder. Deze eerste herinneringen aan die ontmoeting met je kindje wil ik graag vastleggen.

Alles is bijzonder. De geluidjes, de bewegingen, maar ook de rust als ze slapen. De verwondering over dat tedere lichaam, die kleine teentjes, die wimpertjes. Alles aan je kindje is kostbaar. 

De eerste 3 weken zijn het het mooiste om deze foto’s te maken. Tijdens een newborn fotoshoot wordt echt de tijd genomen en aan alles wordt gedacht. Er wordt natuurlijk ook rekening gehouden met het ritme van je kindje, en als je even rust wilt en je kindje gewoon even vast wil houden kan dat allemaal. Deze sessie vindt bij jullie thuis plaats, ik neem spullen mee die nodig zijn voor de shoot, er kan eventueel ook gebruik gemaakt worden van accesoires. De foto's worden alleen met daglicht gemaakt een pure manier van fotografie wat ook heel fijn is voor de baby.

Hou er wel rekening mee dat zo'n shoot veel energie kost voor je kindje. Plan dus niet te veel extra voor je kindje op de dag van de shoot. Soms kan het ook handig zijn de shoot te plannen als de kraamverzorgster nog aanwezig is, mocht je als moeder nog niet zo fit zijn, dan zijn er een paar extra handen aanwezig.

In verband met drukte kun je alvast een voorlopige afspraak maken rondom de uitgerekende datum. 

Voor een newborn shoot wordt ruim de tijd genomen, meestal zo'n 2 uur. 

Heeft u nog vragen of wilt u een fotoshoot plannen mail dan naar: jeanine.devries.altena@gmail.com

Kinderen

Kinderen zijn ontwapenend. Ieder kind is uniek en op het mooiste als ze zichzelf zijn. Dat is mijn uitdaging als ik kinderen fotografeer. Een kindershoot kan op locatie; thuis of in een speelse omgeving buiten. Denk bij deze shoot na over waar je kind zich het prettigste voelt en wat het beste bij hem/haar past. De een gaat helemaal uit z'n dak in de speeltuin, gaat graag wandelen in het bos, of naar het strand/ zandverstuiving. Doe iets wat bij je kind past en je krijgt de mooiste foto's.

Is je kindje nog geen 1, denk dan na over welke foto's je het belangrijkste vind. Die foto's doen we dan als eerste. Een fotoshoot kan soms veel energie kosten voor baby's. 

Deze fotoshoot duurt ongeveer een uur, waarbij verschillende foto’s worden gemaakt. Als jullie ideeen hebben, vertel ze vanaf het begin, dan heb je de meeste kans dat de foto wordt zoals jij dat wil.....voor zover kinderen dat toelaten, want zij bepalen hoe de fotoshoot verloopt.

Kledingadvies: Doe iets aan waar je kind zich prettig in voelt. Felle kleuren of juist grijs/wit tinten zijn altijd mooi voor de foto, net zoals een stoere spijkerbroek of rokje. In groepsverband is het leuk om de kleding qua kleur op elkaar af te stemmen. Wil je een foto in je kamer, kun je de kleding natuurlijk ook afstemmen op de accessoires in je kamer.

 

Voor meer info of het maken van een afspraak kunt u mailen met jeanine.devries.altena@gmail.com